دسته بندی زبان های برنامه نویسی
پردیس فناوری کیش_طرح مشاوره تخصصی صنعت و مدیریت_ گروه_فناوری_اطلاعات
واقعا اگر بخواهیم یک دسته بندی زبان های برنامه نویسی ارائه دهیم سخت است چون انوع دسته بندی برای زبان های برنامه نویسی وجود دارد. اما دسته بندی اصلی که مورد تایید خیلی از اساتید و بزرگان برنامه نویسی است دسته بندی بر اساس کارایی و پلت فرم برنامه نویسی است.
دسته بندی زبان های برنامه نویسی :
- زبان های برنامه نویسی دسکتاپی (ویندوزی)
- زبان های برنامه نویسی تحت وب
- زبان های برنامه نویسی موبایلی
- زبان های برنامه نویسی چند منظوره
زبان های برنامه نویسی دسکتاپی (ویندوزی) :
به زبان هایی که برای نوشتن برنامه های تحت ویندوز و دسکتاپ استفاده می شود زبان های برنامه نویسی دسکتاپی گفته می شود. انواع زبان برنامه نویسی دسکتاپی : (زبان هایی که در ایران بیشترین استفاده رو دارند بررسی می شوند)
- سی شارپ
- سی
- سی پلاس پلاس
- جاوا
- فاکس پرو
- ویژوال بیسیک
- پرل
- دلفی
- پایتون
- پرل
- روبی
- Golang
زبان های برنامه نویسی تحت وب :
به زبان هایی که برای نوشتن برنامه های تحت وب استفاده می شوند زبان های برنامه نویسی وب گفته می شود. انواع زبان برنامه نویسی تحت وب : (در این بخش دو مدل برنامه نویسی و کد نویسی داریم یکی سمت کاربر و دیگری سمت سرور)
زبان های سمت کاربر :
- HTML
- CSS
- Javascript
- jQuery
زبان های سمت سرور :
- ASP.NET
- PHP
- Ruby
- Java
- Python
- Golang
زبان های برنامه نویسی موبایلی :
به زبان هایی که برای نوشتن برنامه های موبایلی (اندروید و ios – ویندوز موبایل که تموم شد) استفاده می شوند زبان های برنامه نویسی موبایل گفته می شود. انواع زبان های برنامه نویسی موبایل :
- سی شارپ
- Python
- Java
- Swift
- Ruby
- Perl
- جاوااسکریپت
- Objective-C
زبان های برنامه نویسی چند منظوره :
به زبان های برنامه نویسی که در چند بخش کاربرد دارند چند منظوره میگویند مثلا با زبان برنامه نویسی سی شارپ میشود هم برنامه دسکتاپی نوشت هم وب کار کرد هم می شود اپلیکیشن اندروید و ios نوشت. انواع زبان های برنامه نویسی چند منظوره :
- سی شارپ
- Python
- اسکلا
- Ruby
- جاوا
- Golang
- سی
- سی پلاس پلاس
البته خیلی از زبان های برنامه نویسی دیگر میتوانستند در این دسته بندی قرار بگیرند ولی واقعا تعدادشون زیاد بود
توجه: زبان برنامه نویسی Golang یا Go : زبانِ گو یا Go که به گولنگ یا Golang معروف می باشد (مخفف کلمه Go Language) یک زبان برنامه نویسی منبع باز است تا برنامه نویسان بتوانند آن را توسعه دهند. این زبان توسط گوگل ارائه شده است. اکثر جاها برای معرفی زبان Go از کلمه “Golang” استفاده می کنند. دلیل این امر این است که خود کلمه Go در انگلیسی دارای معانی عمومی و خاص است و معنی اسم خاص زبان Go رو نمی دهد.
زبان برنامه نویسی گو دارای ویژگی های مختصر، املای آسان، تمیز و کارآمد است. مکانیسم های همپوشانی (concurrency) باعث شده نوشتن برنامه هایی که بیشتر از دستگاه های چند هسته ای و شبکه ای استفاده می کنند را آسان کند در حالی که در کنار آن میتوان ساخت برنامه های انعطاف پذیر و مدولار (modular) را فراهم کرد.
زبان گولنگ به سرعت به زبان ماشین کامپایل می شود و دارای جمع آوری زباله می باشد که این عمل در قدرت بازتاب در هنگام زمان اجرا (run-time) است. گو یک زبان سریع و استاتیک تایپ و کامپایل شده است که به نظر می رسد به زبان پویا تایپ و تفسیر شده است.