نرم افزارهای کاربردی برای ویرایش ویدیو
نرم افزارهای کاربردی برای ویرایش ویدیو
پردیس فناوری کیش_طرح مشاوره متخصصین صنعت و مدیریت_گروه فناوری اطلاعات و ارتباطات :
استفاده از ویدیوهای آموزشی روز به روز گستردهتر میشود و شبکههای اجتماعی و سایتهای مختلف، از این ویدیوها برای جذب مخاطب و ارائه آموزشهای خود بهره میگیرند. زمانی که به هر شکلی، فایلی ویدیویی را تهیه میکنید، برای ارائه و اشتراکگذاری آن نیاز به ویرایش ویدیو خود دارید. ویرایش ویدیو آموزشی ممکن است مراحل مختلفی اعم از ویرایش صدا، حذف نویز، اضافه کردن افکتهای مختلف و … را شامل شود.
این نرمافزار، تمامی شاخصههای یک نرمافزار خوب را برای ویرایش ویدیو آموزشی دارد و به کمک آن میتوان ویدیوهایی تا رزولوشن 4K و واقعیت مجازی 360 درجه را ویرایش کرد. از جمله امکانات قابل توجه این نرمافزار، قابلیت «ردیابی حرکت» (Motion Tracking) است. از این قابلیت زمانی بهره میگیرند که به طور مثال بخواهید به هنگام آموزش، فلشی را روی یک سوژه قرار دهید یا اینکه به هنگام ایجاد جلوههای ویژهای شامل نور و چراغ، این اشیا را به سوژههایی در ویدیو خود اختصاص دهید. علاوه بر این، به هنگام تار کردن صورت و چهرهها نیز میتوانید از قابلیت Motion Tracking کمک بگیرید. البته بسیاری از نرمافزارهای ویرایش ویدو قابلیت Motion Tracking را دارند اما نرمافزار Corel VideoStudio از جمله قدرتمندترین آنها به شمار میآید. تصویری از صفحه این نرمافزار را در زیر مشاهده میکنید. حداقل سیستم مورد نیاز برای اجرای این نرمافزار در ادامه آمده است:
- سیستم عامل: ویندوز 7 تا 10
- پردازنده: اینتل Core i3 یا AMD A4 با فرکانس GHz
- رم: 4 گیگابایت رم
- کارت گرافیک با حداقل 256 مگابایت حافظه
2. Filmora
نرمافزار Filmora ازجمله نرمافزارهایی برای ویرایش ویدیو آموزشی است که امکانات مختلفی را به رایگان در اختیار کاربران خود قرار میدهد. طراحی رابط کاربری این نرمافزار به گونهای است که حتی اگر با ویرایش ویدیو آشنایی نداشته باشید، به راحتی میتوانید با این نرمافزار کار کنید چراکه علاوه بر طراحی ساده، آموزشهای رایگانی را هم در اختیار شما قرار میدهد تا به کمک آنها نحوه فیلمبرداری، استفاده از تجهیزات و در نهایت ویرایش ویدیو آموزشی خود را به خوبی انجام دهید. به طور کلی، این نرمافزار، ویژگیهای زیر را در اختیار شما قرار میدهد:
- پشتیبانی از رزولوشن 4k
- حذف نویز
- وارد کردن مستقیم ویدیوها و عکسها از شبکههای اجتماعی
- امکان ویرایش ویدیو به صورت فریم به فریم
- قابلیت بزرگنمایی بخشی از صفحه (این قابلیت به هنگام ضبط ویدیوهای آموزشی بسیار کاربردی است.)
- پشتیبانی از فرمت «GIF» برای ویرایش و تهیه خروجی
- امکان پخش ویدیو به صورت «برعکس» (Reverse)
- کنترل سرعت پخش
- تنظیم رنگ
- پشتیبانی از نسبتهای تصویری 1:1 و 9:16 بدون ایجاد حاشیههای تاریک
از قابلیتهای دیگر این نرمافزار میتوان به «حالت آسان» (Easy Mode) برای افراد مبتدی اشاره کرد که به کمک آن، به راحتی و با ماوس، عملیات ویرایش ویدیو قابل انجام است. حداقل سیستم پیشنهادی برای نسخه 9 نرم افزار Filmora در فهرست زیر آورده شده است.
- سیستم عامل: ویندوز ۷ تا ۱۰ (نسخه 64 بیتی) و مک
- پردازنده: اینتل i5 با فرکانس 2GHz
- رم: ۴ گیگابایت (در صورت استفاده از رزولوشون HD و 4K، رم ۸ گیگابایت پیشنهاد میشود)
- کارت گرافیک: اینتل HD 5000، کارت گرافیک NVIDIA GeForce GTX 700 یا AMDRadeonR5
- فضای هارددیسک: 10 گیگابایت (برای سرعت بیشتر، استفاده از هارد SSD توصیه میشود)
۳. CyberLink PowerDirector
این نرمافزار را باید از جمله برنامههای قدرتمند برای ویرایش تصویر عنوان کرد. البته کار با این نرمافزار قدری برای افراد مبتدی دشوار است که شرکت سازنده، برای این دسته از افراد نیز در سایت خود، ویدیوهای آموزشی را تهیه کرده است. یکی از مشکلاتی که همواره تدوینگران فیلمها با آن دست و پنجه نرم میکنند، مدت زمان زیادی است که صرف «رندر شدن» (Rendering) میشود. در بسیاری از موارد، این فرآیند را همان تهیه خروجی از فایل پروژه میدانند. عوامل مختلفی در افزایش و کاهش سرعت Rendering دخیل هستند و نوع نرمافزار مورد استفاده، یکی از این موارد به شمار میآید. این نرمافزار نیز از فرمت 4K و همچنین واقعیت مجازی 360 درجه پشتیبانی میکند. حداقل سیستم مورد نیاز برای اجرای نسخه 18 این نرمافزار و ویرایش ویدیو در زیر آورده شده است:
- سیستم عامل: ویندوز ۷ تا 10 (نسخه 64 بیتی)
- پردازنده: اینتل Core i5 یا AMD Phenom || X4
- کارت گرافیک: اکثر کارت گرافیکهای اینتل، انویدیا و AMD
- رم: حداقل ۲ گیگابایت
- هارددیسک: ۱۰ گیگابایت فضا
4. Pinnacle Studio
در بین تمامی نرمافزارهایی که تا اینجا معرفی کردیم، نرمافزار Pinnacle Studio، یکی از گرانترین نرمافزارها به شمار میآید که سرعت بسیار قابل توجه و همچنین، امکانات بسیاری شامل Motion Tracking، واقعیت مجازی 360 درجه، پشتیبانی از رزولوشن 4K و امکان استفاده از چندین دوربین را دارد. رابط کاربری این نرمافزار با وجود تمامی امکانات، بسیار ساده و کاربردی طراحی شده است و همه این قابلیتها به همراه سرعت رندر بالا، آنرا به یکی از پراستفادهترین نرمافزارها در ویرایش ویدو و تدوین فیلم تبدیل کرده است. حداقل سیستم مورد نیاز برای اجرای نسخه ۲۳ از این نرمافزار در زیر آورده شده است:
- سیستمعامل: ویندوز ۷ تا 10
- رم: ۴ گیگابایت (برای استفاده از رزولوشن 4K و سایر قابلیتهای این نرمافزار، مقدار رم ۸ گیگ مناسبتر است.
- پردازنده: اینتل Core i3 با فرکانس 3GHz یا AMD A4 با فرکانس 3GHz
- فضای هارددیسک: 8 گیگابایت
- کارت گرافیک: NVIDIA GeForce 700، AMD Radeon HD 5X و همچنین Intel HD
5. Sony VEGAS Pro
در میان تمامی نرمافزارهای معرفی شده، این نرمافزار، سادهترین رابط کاربری را دارد و کابران مبتدی به راحتی و در چند دقیقه، کار با این نرمافزار را میآموزند. امکانات فوقالعادهای برای اصلاح رنگ در این نرمافرار وجود دارد که از میان آنها باید به قابلیتهای HDR اشاره کرد. همچنین، در این نرمافزار نیز میتوانید ویدیوهای خود را فریم به فریم ویرایش کنید. حداقل سیستم مورد نیاز برای ویرایش ویدیو و اجرای نسخه ۱۷ این نرمافزار در زیر آمده است:
- سیستم عامل : ویندوز 7 تا 10
- پردازنده با فرکانس 2GHz
- رم: 4 گیگابایت
- کارت گرافیک با حداقل 512 مگابایت حافظه
- فضای هارددیسک: 1330 مگابایت
6. Adobe Premiere Pro
شاید کاملترین بسته نرمافزاری که برای ویرایش ویدیو وجود داشته باشد را بتوان به شرکت Adobe اختصاص داد. بسیاری از تدوینگران فیلمهای سینمایی از این نرمافزار برای تدوین فایلهای ویدیویی و ویرایش آنها استفاده میکنند. از جمله قدرتمندترین امکانات این نرمافزار میتوان به قابلیتهای آن برای اصلاح رنگ (اتانولاژ) در قالب ابزار «Lumetri Color» اشاره کرد. علاوه بر این، امکان استفاده از چندین دوربین برای تدوین نیز از امکانات ویژه این نرمافزار به شمار میآید چراکه بسیاری از نرمافزارهایی که برای ویرایش ویدیو طراحی شدهاند، در امکان بهرهگیری از دوربینهای بیشتر محدود هستند اما در این نرمافزار، به طور نامحدودی میتوانید از دوربینهای مختلف استفاده کنید.
در کنار تمامی این امکانات، از آن جایی که این نرمافزار را به راحتی میتوان در کنار سایر نرمافزارهای شرکت Adobe استفاده کرد، به هنگام ویرایش ویدیو و تصاویر، نیازی به آشنایی با رابط کاربری جدیدی ندارید زیرا مشابه آنرا در سایر نرمافزارهای این شرکت دیدهاید. علاوه بر این ویژگیها، میتوانید به کمک نرمافزار Adobe Media Encoder، خروجی پروژههای مختلف خود را بدون وقفه در کار تدوین، آماده کنید. البته برای انجام چنین کاری، به یک سیستم قدرتمند نیاز دارید. در نهایت، حداقل سیستم مورد نیاز برای اجزای نسخه 2020 این نرمافزار، در زیر آورده شده است:
- پردازنده سری ۶ اینتل یا سری FX از AMD
- ویندوز 10 ۶۴ بیت و مک
- گارت گرافیک با حافظه ۲ گیگابایت
- هارددیسک با حافظه ۸ گیگابایت