اتوکد بهتر است یا سالیدورک؟
اتوکد بهتر است یا سالیدورک؟
پردیس فناوری کیش_طرح مشاوره متخصصین صنعت و مدیریت_گروه فنی و مهندسی :
مقایسه بین این دو برنامه CAD باید بر مبنای حقایق تجربی انجام شود تا کاربران بتوانند به راحتی بین آنها انتخاب کنند. بنابراین، مقایسه بین اتوکد و سالیدورک باید با بیان ویژگی های مهم و همچنین امکانات آنها به عنوان ابزار طراحی انجام شود. برای انجام این کا، باید امکانات طراحی هر کدام و نیز چگونگی استفاده از آنها را با استفاده از پارامترهای خاص بررسی کنیم.
قبل از مقایسه این دو نرم افزار، لازم است دلایل ایجاد هر کدام را بررسی کنیم. اتوکد یک نرم افزار طراحی ۲ بعدی معماری است که هر سال نسخه جدید آن ارائه می شود در حالی که سالیدورک برای طراحی مدل های سه بعدی بکار می رود. اما به طور کلی هر دو نرم افزار قابلیت طراحی ۲ بعدی و ۳ بعدی را دارند.
معیارهای مقایسه دو نرم افزار
همانطور که در ابتدا گفته شد، این مقایسه باید با استفاده از پارامترها یا معیارهای خاصی انجام شود. با مطالعه موارد زیر می توانید یک تصمیم هوشمندانه برای انتخاب نرم افزار طراحی مناسب بگیرید:
- صنعت: کاربرد صنعتی نرم افزارهای CAD اختصاصی است. برنامه های CAD معمولاً با توجه به صنایع خاصی توسعه می یابند.
- انواع فایل ها: نوع پرونده هایی که یک برنامه می تواند از آنها پشتیبانی کند نیز معیاری برای انتخاب آن است. ممکن است شما ملزم به ارائه پروژه ها در قالب های خاص به مشتریان خود باشید.
- عملکرد: در این قسمت، انواع ویژگی ها و ابزارهای ترسیم و مدل سازی و نیز نحوه کار آنها مطرح می شود. این معیار شامل ویژگی های نرم افزار مانند طراحی الکتریکی، معماری و ویژگی های مدل سازی می شود. این کار با استفاده از یک قالب مقایسه و کنتراست بین دو نرم افزار انجام می شود.
- یادگیری: یادگیری یک برنامه CAD را نمی توان به عنوان یک کار ساده تلقی کرد، ویژگی های یک نرم افزار می تواند این کار را دشوارتر کند. این معیار مواردی که در یادگیری نرم افزارها مطرح هستند را بررسی می کند.
مقایسه اتوکد و سالیدورک
در این قسمت خصوصیات مشترک دو برنامه را بر اساس معیارهای بالا بررسی خواهیم کرد.
صنعت
اتوکد و سالید ورک در صنایع مشابهی کاربرد دارند. اتوکد عمدتاً برای طراحی معماری و ساخت و ساز ساخته شده است اما قابلیت های مدل سازی سه بعدی آن نیز می تواند ابزاری مناسب برای طراحی مهندسی باشد. سالیدورک علاوه بر این موارد برای طراحی معماری ۲ بعدی نیز استفاده می شود. در حالی که به عنوان یک نرم افزار مدل سازی سه بعدی مشهور است، در جامعه مهندسی برای طراحی قطعات مکانیکی سه بعدی نیز استفاده می شود. هر دو برنامه می توانند توسط کاربران مختلف مورد استفاده قرار بگیرند.
انواع فایل ها
اگر به تازگی با CAD آشنا شده اید، باید بدانید که در زمینه ذخیره فایل ها اتوکد سال های متوالی در صدر سایر برنامه ها بوده است. فرمت های DWG و DXF اتوکد در صنایع مختلف به عنوان استاندارد در نظر گرفته می شوند. اتوکد و سالیدورک از استفاده از انواع فایل های مختلف در رابط کاربری خود پشتیبانی می کنند. این پرونده ها شامل: DWF ، DWG ، DWS ، DWT ، DXF ، PLT ، SAT و SolidWrks می شوند.
عملکرد
همانطور که قبلاً گفتیم، هر دو برنامه CAD ابزار مناسبی برای ترسیم های ۲ بعدی و ایجاد مدل های سه بعدی هستند. این نرم افزارهای CAD ابزار طراحی هندسی هستند و مجهز به منوی ابزار متنوعی برای انجام کارهای طراحی می باشند. رابط های کاربری هر دو برنامه کاملاً بصری هستند و به گونه ای طراحی شده اند که به سادگی قابل استفاده باشند. استفاده از خطوط فرمان و کلیدهای میانبر قابل تنظیم به عنوان کمک های ترسیم، از دیگر شباهت های بین این دو نرم افزار است.
اتوکد و سالیدورک می توانند بسته به آنچه کاربر می خواهد انجام دهد در مونتاژ قطعات، شبیه سازی طرح ها، برآورد هزینه ها، و ارائه مدل ها استفاده شوند. قابلیت های ذخیره سازی ابری دو برنامه به کاربران امکان ذخیره و به اشتراک گذاری پروژه های کاری را می دهند.
یادگیری
مقایسه نحوه یادگیری این دو برنامه بر اساس سرعت یادگیری ترسیم و مدل سازی در آنها انجام نمی شود بلکه به نحوه انجام کارها و پروژه های پیچیده با آنها بستگی دارد. یادگیری ترسیم ۲ بعدی در هر دو نرم افزار برای افراد مبتدی دشوار خواهد بود. در صورتی که کاربران با برنامه های طراحی مشابه آشنایی داشته باشند این فرآیند می تواند کمی آسانتر شود.
من تصور می کنم روند یادگیری این برنامه ها به عنوان یک ابزار ترسیم ۲ بعدی کاملاً مشابه است. و کار کردن با آنها نیاز به آموزش دارد.
دو برنامه از بسیاری از جهات کاملا مشابه هستند و می توانند در انجام پروژه های طراحی مشابه استفاده شوند. اما در عین حال دارای تفاوت هایی نیز هستند که بسته به نیاز کاربر باید مورد توجه قرار گیرند.
تفاوت اتوکد با سالیدورک
صنعت
اگرچه هر دو برنامه به طور کلی می توانند در صنایع متفاوتی مورد استفاده قرار گیرند، اما هر یک برای صنایع خاصی طراحی شده اند. اتوکد برای؛ طراحی معماری، آموزش، ساخت و ساز و صنعت خودرو، توسعه یافته است. این برنامه دارای ویژگی های گسترده ای است که از پروژه های طراحی در زمینه های ذکر شده پشتیبانی می کند.
سالیدورک بدلیل ویژگی های تهیه و مدل سازی که در رابط کاربری آن وجود دارد، کارایی بیشتری نسبت به اتوکد دارد. در صنایعی مانند: هوانوردی، طراحی رایانه، نمونه سازی سریع، الکترونیک، انرژی، زیست پزشکی و فناوری با توجه به اینکه سالیدورک برای طراحی ۳ بعدی طراحی شده بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
انواع فایل ها
همانطور که گفتیم، Autodesk استفاده از پرونده های DWG و DXF را در طراحی رایانه ای در دستور کار خود قرار داده است اما با ظهور برنامه های مختلف طراحی، فرمت های مختلفی بوجود آمده اند، بنابراین رابط کاربری باید انواع متفاوت پرونده ها را پشتیبانی کند. اتوکد از پرونده های زیر پشتیبانی می کند: ACIS، ACIS SAT، HOOPS META FILE، HPGL / PLT، IGES، IGS، JPEG، Parasolid، PARASOLID XT، PDF، PROE، STEP، STL، STP، TIF / TIFF، VRML، WRL.
سالیدورک، از انواع فایل های محدودتری پشتیبانی می کند. از نظر پشتیبانی فایل، سالیدورک با پرونده های محبوب تری که توسط اکثر برنامه های CAD مورد استفاده قرار می گیرد مطابقت دارد مانند:DWG ، DXF ، PDF وSolidWorks . بنابراین از این نظر اتوکد با پشتیبانی از قالب های بیشتر از سالیدورک پیشی می گیرد.
عملکرد
از نظر کارایی، اتوکد و سالیدورک اختلافات زیادی دارند که در اینجا آنها را مورد بحث قرار خواهیم داد. عملکرد برنامه های CAD مهمترین بخش استفاده از آنها است. اگرچه دو برنامه از لحاظ ویژگی ها شباهت های بسیاری دارند، اما تفاوت های بین آنها نیز قابل توجه است.
ویژگی های همکاری: اتوکد از تبدیل طرح های ۲ بعدی به مدل های سه بعدی پشتیبانی می کند در حالی که سالیدورک این توانایی را ندارد. همچنین، مدل های اتوکد قابل چاپ با پرینتر سه بعدی هستند، اما مدل های سالیدورک معمولاً قبل از چاپ سه بعدی، باید در یک نرم افزار برش بارگذاری شوند.
ویژگی های پیشرفته مدل سازی: قبل از هر چیز باید بدانید که اتوکد برخلاف سالیدورک یک برنامه طراحی ۲ بعدی است. سالیدورک دارای ویژگی های پیشرفته ای است که مدل سازی ۳ بعدی را برای کاربران CAD آسان می کند.
برخی از ویژگی های پیشرفته آن عبارتند از: امکان ایجاد اشکال ارگانیک، سطوح مسطح، ایجاد سطوح غیر شعاعی، مدل های healیا knit، تعویض face، تعیین سبک اشکال، پر کردن سطوح و انجام آنالیز انحراف، تحلیل ضخامت، تجزیه و تحلیل تقارن، تجزیه و تحلیل undercut ، تجزیه و تحلیل گاوسی، تجزیه و تحلیل شعاع mi و بسیاری از کارهای پیشرفته تر. اتوکد فاقد این قابلیت ها است، اما برای کسانی که به دنبال محصولی از Autodesk با این قابلیت ها هستند ، Inventor، پیشنهاد می شود.
ویژگی های معماری: از نظر ویژگی های طراحی معماری موجود در دو برنامه، برعکس ویژگی های مدل سازی پیشرفته اتوکد پیشرو تر است. و مجهز به ویژگی های گسترده ای برای انجام چنین طراحی هایی است.
با استفاده از اتوکد، طراحی هایی که شامل محوطه سازی، تراز کردن پله ها و نرده ها، یکپارچه سازی نتایج نظرسنجی و طراحی دیوارها، درها، پنجره ها در برنامه ریزی طبقات هستند به راحتی قابل انجام می باشند. از طرف دیگر، اگرچه برای طراحی قطعات و سازه های ساختمانی می توان از سالید ورک نیز استفاده کرد، اما این برنامه ابزار مورد نیاز برای تهیه و مستند سازی پروژه های اصلی معماری را در اختیار ندارد.
ویژگی های طراحی الکتریکی: مهندسان از CAD برای طراحی نقشه های طرحواره ای، مدارها و سیستم های برقی پیشرفته و همچنین تجزیه و تحلیل نحوه عملکرد آنها استفاده می کنند. سالیدورک مجهز به ابزار لازم در طراحی الکتریکی است در حالی که اتوکد از این نظر محدودیت های بسیاری دارد.
طراحی صفحات فلزی: فلز کاری نیز تا حدودی به CAD وابسته است. زیرا CAD می تواند شبیه سازی ها و ابزارهای واقع بینانه ای برای کمک به کاربران در ایجاد اسکچ های جایگذاری فراهم کند. با استفاده از سالیدورک، می توانید: احتمال خم شدن را محاسبه کنید، اسکچ های جایگذاری را کنترل کنید، صفحه نمایش مسطح را تغییر دهید، هنگام کار با ورق های فلزی و ساختمانی از ابزارهای forming، bend tables، weld tablesو غیره استفاده کنید.
با کمال تعجب اتوکد فاقد همه این ویژگی ها است. بنابراین، برای کسانی که برای انجام کار با فلز بدنبال استفاده از Autodesk هستند Inventorمی تواند گزینه بهتری باشد.
یادگیری
ما قبلاً در مورد شباهت های بین روند یادگیری دو برنامه بحث کرده ایم. در مورد تفاوت های یادگیری آنها، لازم به ذکر است که سالیدورک دارای برنامه های آموزشی و ویژگی های آموزشی یکپارچه است که به شما کمک می کنند تا به راحتی با استفاده از رابط کاربری خود با آن آشنا شوید. اتوکد نیز دارای برنامه های آموزشی است اما هیچ ویژگی آموزشی خاصی در فضای کاری آن ارائه نشده است.
اما این نمی تواند مانع یادگیری آن شود زیرا منابع آنلاین بسیاری در دسترس شما هستند.
به طور کلی باید گفت اتوکد نرم افزاری مادر است (یعنی برای یادگیری بسیاری از نرم افزارهای مهندسی دیگر اگر اتوکد را بلد باشید یادگیری بقیه راحت تر است). بلد بدون اتوکد مزیت خاصی ندارد ولی حتما باید آن را بلد باشید. اکثر شرکت های عمرانی داخلی بلدبودن اتوکد را به عنوان یک پیش شرط برای استخدام درنظر می گیرند. هر چند در کشورهای خارجی سالیدورکز به عنوان یک مزیت محسوب می گردد. هم نرم افزار خاصی ست و هم هر کسی به آن مسلط نیست.