ایران در رتبهی نخست فضایی منطقه
به گزارش پردیس فناوری کیش: طبق گفتهی رئیس سازمان فضایی کشور، ایران در یک دههی گذشته، رشد چشمگیری در اقتصاد فضا داشته و رتبهی نخست فضایی منطقه است.
روند پیشرفت ایران
به گفتهی مرتضی براری، رئیس سازمان فضایی کشور در نشست تخصصی ماهوارهی «پیام امیرکبیر»، ایران پیشرفت خوبی در حوزهی فضایی داشته و تا پایان امسال شاهد پرتاب سه ماهوارهی بومی به فضا خواهیم بود. او با اشاره به اینکه ماهوارهی پیام امیرکبیر طی هفتههای آینده برای پرتاب به پرتابگر تحویل داده میشود اعلام کرد ایران رتبهی اول منطقه در حوزهی فضا به حساب میآید. به گفتهی وی ایران در سال ۱۳۹۵ (۲۰۱۶) در رتبهی ۱۴ مهندسی فضا قرار داشت و در سال ۱۳۹۶ (۲۰۱۷) به رتبهی ۱۱ مهندسی فضا در دنیا رسیده است.
کاربرد ماهواره پیام امیرکبیر
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، رئیس سازمان فضایی ایران از پایان یافتن مراحل ساخت و آمادهسازی ماهوارهی پیام امیرکبیر خبر داد و گفت:
این ماهواره سنجشی و با قدرت تفکیک مکانی ۴۰ متر است که تستهای آن با موفقیت انجام شده و طی هفتههای آینده برای عملیات پرتابگر تحویل میشود.
آقای براری کاربرد ماهوارهی پیام امیرکبیر را پایش زمینهای کشاورزی و تعیین میزان تشعشعات فضایی عنوان کرد و فضا را یک فرصت و دغدغهای برای کسب ثروت دانست. او همچنین با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۶ (۲۰۱۷) سهم اقتصاد فضا در دنیا ۳۴۵ میلیارد دلار بوده که ۷۶ درصد آن توسط بخش خصوصی اداره میشود افزود:
اقتصاد فضا به عنوان اقتصاد نوظهور مطرح میشود؛ بطوریکه در ۱۰ سال گذشته بیش از ۱۳۹ درصد رشد داشته است و متوسط رشد آن نسبت به متوسط اقتصاد جهان ۶ و نیم برابر بیشتر بوده و این رشد تا ۲۰ سال آینده ادامه دارد.
با تأکید وزیر ارتباطات، سازمان فضایی ارائهی پروانه به اپراتورهای خصوصی ماهوارههای مخابراتی را فراهم کرد و علاوه بر آن موضوع تدوین پروانه به اپراتورهای خصوصی ماهوارههای سنجشی نیز هم اکنون در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در حال بررسی است.