تعریف اینترنت و آدرس آی پی (1)
تعریف اینترنت و آدرس آی پی (1)
دپارتمان آموزش کامپیوتر – کیش تک؛
اینترنت چیست؟ چگونه کار میکند؟
زمانی که به اینترنت وصل میشوید، از سرویسی استفاده میکنید که شرکت ارتباطات در اختیار شما قرار میدهد. شما برای دسترسی به اینترنت به مودم/روتر نیاز دارید. کامپیوتر شما توسط اترنت به روتر وصل میشود و برای اتصال لپتاپ و گوشی هوشمند خود به اینترنت از وای فای استفاده میکنید. حتی اگر برای وصل شدن به اینترنت از دیتای سیمکارت استفاده کنید، تفاوتی در نحوه عملکرد اینترنت ایجاد نمیشود.
سرور و سرویس گیرنده
زمانی که به اینترنت وصل میشوید و از آن استفاده میکنید، اطلاعات شما در اختیار سرویس دهنده اینترنت قرار میگیرد و سپس به اینترنت فرستاده میشود. سپس این اطلاعات توسط سرور خوانده شده و موارد موردنیاز را در اختیارتان قرار میدهد.
این روند برای باز کردن یک صفحه و یا دانلود تکرار میشود. برای اینکه این اطلاعات توسط اینترنت جابهجا شوند، نیاز به آدرس دهی است تا معلوم شود این اطلاعات از کجا آمده و به کجا میروند. با توجه به اطلاعاتی که جابهجا میشوند، شیوههای آدرسدهی متفاوتی وجود دارد؛ با این حال در بالاترین سطح آدرسی وجود دارد که به آن آدرس IP یا نشانیIP گفته میشود.
جهت ثبت نام در دوره های کامپیوتر ما اینجا کلیک کنید.
آدرس آی پی IP address
- با آدرس آی پی باید آشنایی داشته باشید. آدرس IP دارای 4 عدد کمتر از 256 است که ساختاری مانند 10.2.18.67 یا 34.16.23.198 دارد. از آدرس آی پی برای ارسال و دریافت اطلاعات از کامپیوتر شما و سرور استفاده میشود. با توجه به این موضوع، مودم یا روتر شما برای ارسال و دریافت اطلاعات در اینترنت به نشانی IP نیاز دارد. سرور وب معمولا وارد آدرس ای پی میشود که معمولا برای آنالیز ترافیک کاربرد دارد. توسط آی پی میتوان به محل کاربر نیز پی برد. اطلاعات IP کاربران سریع و یا حداکثر 1 ماه بعد از بین میرود و آرشیو میشود.
- در اکثر مواقع چنین رویهای مشکلی برای کاربران ایجاد نمیکند؛ با این حال فرض کنید به اطلاعاتی نیاز دارید که حساس هستند و یا در یک منطقه خاص، ممنوع بوده و در اختیار کاربران قرار نمیگیرد. در این زمان، نیاز به وی پی ان یا شبکه خصوصی مجازی پیدا میکنید.
- یکی دیگر از مواردی که میتواند برای کاربران دردسر ایجاد کند، وایفای موجود در مکانهای عمومی است. چنین اینترنتی رایگان است و اطلاعات در آنها رمزگذاری نمیشوند؛ بنابراین میتوان توسط این شبکهها به اطلاعات کاربران دسترسی پیدا کرد. با توجه به این موضوع، از اینترنت رایگانی که در مکانهای عمومی مانند کافی شاپ در اختیار شما قرار میگیرد، برای تراکنشهای مالی استفاده نکنید.
- به سراغ مشکل دیگری میرویم. بسیاری از سرویسهای مورد علاقه کاربران در یک کشور خاص کار نمیکنند. این سرویسها از سوی دولتها فیلتر میشوند و یا خود سرویس در آن کشور خدمات ارائه نمیدهد. برای مثال سرویسهای پخش آنلاین ویدیو مانند Hulu، نتفلیکس و آمازون ویدیو در برخی کشورها در دسترس کاربران نیستند. زمانی که خواهان استفاده از این سرویسها باشید، توسط IP محل اتصال به اینترنت مشخص شده و از دسترسی شما جلوگیری میشود. در این موقع کاربران به سراغ VPN میروند.