هرچیزی که باید در مورد زبان فرانسوی بدانید
فرانسوی فقط یک زبان نیست فرانسوی زبان سیاست و هنر است. این زبان بعد از انگلیسی پرطرفدارترین زبان خارجی برای یادگیری است. در پنج قاره 260 میلیون نفر به این زبان صحبت میکنند و زبان رسمی یا زبان دوم 70 کشور است.
فرانسوی زبان کار و زبان رسمی سازمان ملل، اتحادیه اروپا، یونسکو، ناتو، کمیته بین المللی المپیک یا صلیب سرخ جهانی است. همچنین با یادگیری این زبان دروازههای هنر نیز به روی شما باز میشود. زبان فرانسه زبان بین المللی تئاتر، هنرهای بصری، رقص، معماری، آشپزی مد و…… است.
ساختارزبان فرانسوی
الفبای فرانسوی بر اساس الفبای لاتین است و 26 حرف و علاوه بر حروف ساده حرف ترکیبی œ و حرفهای زبر نشانه دار (à â è é ê ë î ï ô û) نیز دارد. 85 درصد کلمات این زبان از لاتین، ۱٫۵ درصد از آلمانی، ۰٫۱ درصد از عربی، ۰٫۱ درصد از اسکاندیناوی، ۱۲ درصد از اسپانیایی و ایتالیایی و انگلیسی و ….. وارد این زبان شده است.
این زبان نقاط مشترکی با زبان لاتین دارد که در ادامه به ویژگیهای گرامری آن میپردازیم.
مذکر یا مونث بودن
در زبان فرانسه تمامی اسامی جنسیت مذکر یا مونث دارند، یک جنسیت سوم نیز وجود دارد که برای اسامی جمع به کار میرود. در این زبان سادهترین حالت شناسنایی جنسیت اسامی از حرف تعریف وجود دارد. حریف تعریف le نشان دهنده اسامی مذکر، حرف تعریف la نشان دهنده اسامی مونث و حرف تعریف les برای اسامی جمع به کار میرود.
جمع بستن اسامی
در این زبان نیز از قاعده زبان انگلیسی استفاده از S- برای جمع بستن اسامی استفاده میشود؛ که البته استثاناهایی نیز وجود دارد.
حرف تعریف
زبان فرانسه مانند زبان ایتالیایی و بر خلاف دیگر زبانها از سه حرف تعریف استفاده میکند. (حرف تعریف معرفه)، (حرف تعریف نکره)، (حرف تعریف جزئی یا مقداری). حرف تعریف معرفه برای اسامی شناخته شده، حرف تعریف نکره برای اسامی شناخته نشده و حرف تعریف جزئی یا مقداری برای اشاره به مقادیر شمارش پذیر یا شمارش ناپذیر کاربرد دارد.
ضمیر
بیشتر زبانهای هند و اروپایی مانند فارسی و همه زبانهای رومی به جز فرانسوی فاعل تهی هستند. زبان فرانسوی نیز تا قرن ۱۶ زبانی فاعل تهی بوده است اما پس از آن شبیه اکثر زبانهای مدرن ژرمنی از جمله انگلیسی غیر ضمیرانداز شده است. زبانهای ضمیر انداز به زبانهایی گفته میشود که نیازی به حضور ضمیر فاعلی یا مفعولی از لحاظ معنایی در ساختار جمله وجود ندارد. در این جملات مخاطب میتواند با صرف فعل به معنای آن پی ببرد و حذف ضمیر آسیبی به ساختار دستوری جمله نمیزند. به زبانهایی که به این شکل ضمایر فاعلی و مفعولی چه به اختیار یا اجبار حذف میکنند ضمیرانداز میگویند.
کلام آخر
اگر قصد یادگیری زبان فرانسوی را دارید کافیست تا در دوره آموزش زبانهای خارجی ما شرکت کنید.