بازار کار نصب و تعمیر آسانسور
به هر میزانی که ساختمان سازی در حال گسترش باشد نیاز به آسانسور و متخصصان آن نیز بیشتر میشود. همین موضوع باعث میشود که متخصصان این صنعت از یک بازار کار دائمی برخوردار باشند. این صنعت چه در داخل کشور و چه در خارج همواره نیازمند افراد متخصص و حرفهای است. به همین دلیل ما این مقاله را برای شما تهیه کردهایم تا به صورت کامل با این موقعیت شغلی آشنا شوید و در صورت علاقهمند بودن، وارد این حوزه شوید.
مراحل نصب یک آسانسور
هفت مرحله برای نصب هر آسانسور باید به ترتیب انجام شود. 1- آهن کشی چال آسانسور، 2- نصب ریل و درب آسانسور، 3- مکانیکال آسانسور،
4- الکتریکال آسانسور، 5- راه اندازی آسانسور، 6- تست آسانسور، 7- تحویل آسانسور.
متخصصان آسانسور ممکن است هرکدام به صورت تخصصی یکی از بخشهای نصب، تعمیر و پشتیبانی را انجام دهند. اگر نصاب آسانسور از دانش و تجربه بالایی برخوردار باشد، نصب و تعمیر آسانسور با اطیمنان و ایمنی بیشتری انجام میشود. به دلیل عرضه مداوم آسانسورهای مدرن و جدید نصاب و تعمیرکاران آسانسور باید همیشه دانش خود را به روز کرده و با آنها آشنا باشند.
هر آسانسور قطعاتش به صورت مجزا به ساختمان آورده شده و در آن جا توسط نصاب به هم متصل میشوند. به همین دلیل هر نصاب آسانسور باید از توان بدنی بالایی برای حمل قطعات آسانسور برخوردار باشد و از ارتفاع نیز نترسد. محل کار هر نصاب آسانسور در کارخانجات تولید آسانسور یا ساختمان مشتری و ساعت کاری آنها به صورت تمام وقت است.
در ادامه برای آشنایی بیشتر با شغل نصب و تعمیر آسانسور اطلاعات کاملی در زمینه وظایف، مهارت و دانش مورد نیاز، تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل، فرصت های شغلی و بازار کار و میزان درآمد نصاب و تعمیرکار آسانسور ارائه می شود.
وظایف نصاب و تعمیرکار آسانسور
- مهارت در کارهای الکتریکی و مکانیکی
- آشنایی با انواع آسانسورها و درک نقشه های آنها
- مهارت ارتباطی خوب
- برنامه ریزی حجم کاری و زمان مورد نیاز آن
- توان تصمیم گیری و حل درست و سریع مسایل و مشکلات به خصوص در شرایط خاص
- رعایت مسایل بهداشتی و ایمنی
- داشتن مسئولیت پذیری و تعهد در کار (از آنجا که این شغل بسیار حساس است و هرگونه کوتاهی میتواند منجر به از دست رفتن جان چندین انسان شود، داشتن مسئولیت پذیری و تعهد بسیار حیاتی است).
- توان بدنی مناسب
نحوه ورد به شغل نصب و تعمیر آسانسور
شما میتوانید وارد شاخه کار و دانش در رشته مربوطه شوید و در کاردانی و کارشناسی نیز این رشته را ادامه دهید. بعد از انگلستان ایران دومین کشوری است که در دانشگاه رشته دانشگاهی نصب و تعمیر آسانسور را راه اندازی کرد. همچنین میتوانید به صورت آموزش آزاد در آموزشگاههای معتبری که نظر سازمان فنی و حرفهای فعالیت میکنند آموزش ببینید. در این حوزه حتی امکان یادگیری به صورت کاملا تجربی و زیر نظر یک استاد ماهر نیز وجود دارد.
بازار کار و فرصت شغلی نصاب و تعمیر کار آسانسور
یک نصاب یا تعمیرکار آسانسور میتواند در کنار تولیدکنندگان، فروشندگان و شرکتهای نصب و سرویس آسانسور فعالیت کند، یا این که به صورت مستقل و قرار دادی با مشتریان خود همکاری کند.
همان طور که در ابتدای این مقاله گفته شد به دلیل ساخت و سازهای بسیاری که صورت میگیرد نیاز به نصب و تعمیر آسانسور نیز یک موضوع دائمی است. به عنوان یک نصاب یا تعمیر کار اگر از مهارت و تخصص بالایی برخوردار باشید میتوانید فرصتهای شغلی خوبی پیدا کنید. همچنین پیش بینی میشود آینده خوبی در پیش روی این حوزه در کشور وجود داشته باشد.
میزان درآمد نصب و تعمیر آسانسور
تمامی شغلهای فنی درآمد متفاوتی دارند و این حوزه نیز از این قاعده مستثنا نیست. اما افرادی که از دانش و مهارت بالایی برخوردارند و همواره سعی میکنند خودشان را به روز نگه دارند درآمد بالاتری خواهند داشت.
وضعیت استخدام نصاب و تعمیرکار آسانسور در آمریکا
در بین سالهای 2010 تا 2020 میزان رشد در حوزه نصب و تعمیر آسانسور در این کشور 11 درصد بوده است و این در حالی است که متوسط رشد برای دیگر مشاغل 14 درصد است.
میزان درآمد نصب و تعمیرکار آسانسور در انگلستان
متوسط درآمد سالانه این شغل برای افراد تازه کار بین 21.000 تا 29.000 دلار و برای افراد با تجربه بین 38.000 تا 60.000 دلار و بیشتر میباشد.