مفاهیم و کاربردهای شبکه‌های محلی

مفاهیم و کاربردهای شبکه‌های محلی

 

lan

 

دپارتمان آموزش کامپیوتر – کیش تک؛

شبکه محلی (LAN)

شبکه محلی (LAN) به شبکه‌ای کامپیوتری اطلاق می‌شود که سیستم‌های کامپیوتری را در یک ناحیه جغرافیایی با وسعت کم، داخل یک یا چند ساختمان (معمولاً در شعاع ۱ کیلومتری) به یکدیگر متصل می‌کند. اتصال سیستم‌ها می‌تواند از طریق کابل اترنت یا فناوری وای فای (Wi-Fi) باشد.

 

مزایای شبکه محلی:

  • دسترسی به فایل‌های اشتراک‌گذاشته شده در شبکه.
  • امکان دسترسی و استفاده از نرم‌افزارها و برنامه‌های روی سرور.
  • امکان ذخیره کردن اطلاعات و داده‌ها روی یک سیستم و ایجاد دسترسی برای سیستم‌های متصل به شبکه.
  • قابلیت اشتراک‌گذاری وسایل الکتریکی و لوازم جانبی مختلف از جمله پرینتر و اسکنر.
  • قابلیت اشتراک‌گذاری ارتباط اینترنتی بین همه دستگاه‌ها.
  • سرعت بالا در اشتراک‌گذاری داده‌ها.
  • سهولت دسترسی.

معایب شبکه محلی:

تنها عیب شبکه‌های محلی، محدودیت تحت پوشش آن است که ارتباطات شبکه را در فاصله محدودی برقرار می‌کند. بنابراین، باید نسبت به نوع استفاده مورد نیاز، از این شبکه‌ها بهره گرفت. برای مثال، پیاده سازی شبکه محلی در یک املاک. در این مکان به دلیل فاصله کم بین سیستم‌ها، به راحتی می‌توان از این شبکه‌ها استفاده نمود و از مزایای آن بهره برد.

 

انواع شبکه‌های LAN

Standard:

یک شبکه ساده که فقط از اهداف ساده شبکه نظیر اشتراک‌گذاری منابع بهره می‌گیرد و به جزئیاتی نظیر مسائل امنیتی، سرعت و … اهمیت نمی‌دهد. این نوع از شبکه‌ها از دستگاه‌های مرکزی سوئیچ‌های غیر قابل مدیریت استفاده می‌کنند. این دستگاه‌ها فقط دارای یک پورت برق جهت روشن و خاموش نمودن و یکسری پورت‌های اترنت جهت اتصال به رایانه‌ها هستند و هیچ پورت دیگری جهت پیکربندی شبکه ندارند.

Enterprise:

یک شبکه تقریباً پیچیده که علاوه بر استفاده از اهداف ساده شبکه نظیر اشتراک‌گذاری منابع، با موارد بیشتری همچون تعریف قوانین امنیتی و … سر و کار دارد و اهدافی نظیر افزایش سرعت و امنیت را نیز دنبال می‌کنند. این نوع از شبکه‌ها اغلب از دستگاه‌های مرکزی سوئیچ‌های قابل مدیریت استفاده می‌کنند. این نوع سوئیچ‌ها علاوه بر پورت برق و پورت‌های اترنت جهت اتصال به رایانه‌ها، مجهز به پورت دیگری جهت پیکربندی شبکه هستند. برای مثال با استفاده از پورت پیکربندی می‌توان یک شبکه LAN را طوری دسته بندی نمود که فقط برخی از سیستم‌ها بتوانند به اینترنت متصل شوند و یا دسترسی برخی از سیستم‌ها با دیگر سیستم‌ها را قطع یا وصل و یا محدود نمود. این نوع تنظیمات برای افزایش سرعت و امنیت بسیار مطلوب است.

 

جهت ثبت نام در دوره های کامپیوتر ما اینجا کلیک کنید.

 

نحوه بررسی نیازمندی‌ها و طراحی یک شبکه LAN

طراحی شبکه به معنای متصل کردن و مرتبط کردن کامپیوترها و دستگاه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری با هدف اشتراک‌گذاری منابع یک سازمان است. سازمان‌های بزرگ سعی می‌کنند با متصل کردن تجهیزات سخت‌افزاری به یکدیگر، هزینه‌ها را کاهش دهند، سرعت انجام کارها را افزایش دهند و بهره‌وری کارمندان را بیشتر کنند. برای این منظور به سراغ طراحی شبکه‌ها بر مبنای یک توپولوژی خاص یا ترکیبی از توپولوژی‌ها می‌روند. نکته مهمی که باید به آن دقت کنید، نوع شبکه‌ای است که قرار است نصب و راه‌اندازی شود.

امروزه طراحی شبکه، مهندسی و اجرای آن امری بسیار مهم و چالش‌برانگیز به شمار می‌آید، چرا که بسیاری از سازمان‌ها، ادارات و شرکت‌ها در جهت توسعه و پیشبرد اهداف خود، نیازمند مدیریت و سازمان‌دهی صحیح ارتباطات و پایگاه داده‌ها می‌باشند. پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات، سبب افزایش وسعت و پیچیدگی شبکه‌های کامپیوتری شده، لذا اعمال سیاست‌های لازمه و پیاده‌سازی شبکه‌ای مطابق با خواسته‌ی سازمان‌ها، ارائه سرویس‌ها و خدمات اطلاعاتی با کیفیت مطلوب با تکیه بر دانش، تخصص و تجربه طراحان شبکه صورت می‌گیرد.

کامپیوترها و شبکه‌های اطلاعاتی در موفقیت کسب و کارهای کوچک و بزرگ، ارتباط افراد با یکدیگر و پشتیبانی از برنامه‌های کاربردی و سرویس‌ها، امکان دسترسی به منابع موجود در سازمان‌ها نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کنند. یک طراحی خوب، نتیجه تلاش طراحان شبکه و استفاده از روش‌ها و تکنیک‌های نوین در طراحی شبکه می‌باشد. تشخیص نیازمندی‌های شبکه و انتخاب بهترین راهکارها از مسائلی است که باید با دانش و مهارت کافی صورت پذیرد.


ارتباط‌‌ با‌ ما :

تلفن : ۰۲۱۶۶۱۷۶۱۹۶       ۰۲۱۶۶۵۶۹۷۶۲      ۰۹۰۵۹۶۲۶۹۰۰

نشانی : خیابان جمالزاده‌شمالی بعد از بلوار‌کشاورز پلاک ۴۱۴ طبقه ۳ واحد ۵

شبکه‌های‌اجتماعی‌پردیس‌فناوری‌کیش :

کانال‌تلگرام: kishtech@

 اینستاگرام :   rahyaranlms         kishtech.ir

آپارات:  kishtech