آیا ما به اینترنت اعتیاد پیدا کرده‌ایم؟

پردیس فناوری کیش_طرح مشاوره تخصصی صنعت_گروه فناوری:

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که انسان‌ها در حال حاضر به‌شکلی دیوانه‌وار وقت خود را در فضای آنلاین می‌گذارنند؛ موضوعی که می‌تواند اعتیاد ما به اینترنت را تا حد زیادی ثابت کند.

آیا همه‌ی ما معتاد اینترنت شده‌ایم؟ شاید. جدیدترین گزارش منتشرشده از آمار دنیای اینترنت در سال ۲۰۱۹ توسط دو مؤسسه‌ی معتبر هوت‌سوییت و وی‌آر‌سوشال نشان می‌دهد که ما انسان‌ها به‌طور میانگین ۶ ساعت و ۴۲ دقیقه از وقت هر روزمان را صرف اینترنت می‌کنیم؛ ظاهرا نیمی از این زمان، روی دستگاه‌های موبایلی صرف می‌شود.

۶ ساعت و ۴۲ دقیقه، زمان بسیار زیادی است و وقتی آن را به‌تمام طول سال تعمیم دهیم، به‌طرز دیوانه‌واری زیادتر می‌شود. بر اساس این آمار جدید، هر انسان در طول هر سال، بیش از ۱۰۰ روز را پای اینترنت می‌گذارند که رقمی نجومی است و ما را به تأمل وا می‌دارد؛

به‌بیانی دیگر، در دنیای امروز، هر انسان بیش از ۲۷ درصد از زمانش را در طول سال، وقف اینترنت می‌کند.

البته در مقایسه‌ای کوتاه متوجه می‌شویم که آمار مربوط به ساعات آنلاین‌بودن انسان‌ها در سال ۲۰۱۹، افت به‌نسبت اندکی نسبت به سال پیش داشته و از ۶ ساعت و ۴۹ دقیقه، به ۶ ساعت و ۴۲ دقیقه رسیده است.

با این‌همه فراموش نکنید که این میزان، اصلا درخورتوجه نیست و نمی‌توان از چنین کاهشی به‌عنوان اتفاقی مثبت یاد کرد.

طبق مقاله‌ی موردبحث،‌ افت زمان صرف‌شده توسط مردم در اینترنت طی یک سال اخیر، نمی‌تواند نشانگر این باشد که آن‌ها در عادات خود تغییر ایجاد کرده‌اند و به‌طور جدی قصد دارند کمتری پای اینترنت بشینند؛

بلکه دلیل اصلی به این موضوع مهم بر می‌گردد که اخیرا نسل جدیدی از انسان‌ها وارد دنیای اینترنت شده‌اند و این افراد با صرف زمان به‌نسبت کمتری نسبت به قبل می‌توانند به اهداف‌شان در فضای آنلاین دست پیدا کنند.

جالب‌توجه اینجا است که وقتی آمار را به‌تفکیک کشورهای مختلف مورد بررسی قرار می‌دهیم، به موضوع مهمی پی می‌بریم؛ در واقع آمار اخیر نشان می‌دهد که مشتاق‌ترین کاربران اینترنت، بیشتر ساکن کشورهای درحال توسعه و کشورهای دارای درآمد متوسط هستند.

مدت‌زمانی که هر فرد در هر کشور به‌صورت روزانه صرف اینترنت می‌کند (ژانویه‌ی ۲۰۱۹)
ردیف نام کشور مدت‌زمان
۱ فیلیپین ۱۰ ساعت و ۲ دقیقه
۲ برزیل ۹ ساعت و ۲۹ دقیقه
۳ تایلند ۹ ساعت و ۱۱ دقیقه
۴ کلمبیا ۹ ساعت
۵ اندونزی ۸ ساعت و ۳۶ دقیقه
۶ آفریقای جنوبی ۸ ساعت و ۲۵ دقیقه
۷ آرژانتین ۸ ساعت و ۱۹ دقیقه
۸ مالزی ۸ ساعت و ۵ دقیقه
۹ مکزیک ۸ ساعت و ۱ دقیقه
۱۰ امارات متحده‌ی عربی ۷ ساعت و ۵۴ دقیقه
۱۱ مصر ۷ ساعت و ۵۳ دقیقه
۱۲ هند ۷ ساعت و ۴۷ دقیقه
۱۳ تایوان ۷ ساعت و ۳۹ دقیقه
۱۴ ترکیه ۷ ساعت و ۱۵ دقیقه
۱۵ سنگاپور ۷ ساعت و ۲ دقیقه
۱۶ عربستان سعودی ۶ ساعت و ۴۴ دقیقه
۱۷ ویتنام ۶ ساعت و ۴۲ دقیقه
۱۸ پرتغال ۶ ساعت و ۳۸ دقیقه
۱۹ ایالات متحده‌ی آمریکا ۶ ساعت و ۳۱ دقیقه
۲۰ روسیه ۶ ساعت و ۲۹ دقیقه
۲۱ هنگ کنگ ۶ ساعت و ۲۳ دقیقه
۲۲ ایتالیا ۶ ساعت و ۴ دقیقه
۲۳ لهستان ۶ ساعت و ۲ دقیقه
۲۴ سوئد ۵ ساعت و ۵۶ دقیقه
۲۵ نیوزیلند ۵ ساعت و ۵۵ دقیقه
۲۶ ایرلند ۵ ساعت و ۵۴ دقیقه
۲۷ چین ۵ ساعت و ۵۲ دقیقه
۲۸ کانادا ۵ ساعت و ۵۱ دقیقه
۲۹ بریتانیا ۵ ساعت و ۴۶ دقیقه
۳۰ دانمارک ۵ ساعت و ۲۸ دقیقه
میانگین جهانی ۶ ساعت و ۴۲ دقیقه

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*نکته‌ی جالب‌توجه، نبود ایران در لیست بالا است؛ شکی نداریم مدت‌زمانی که ایرانی‌ها به‌طور متوسط پای اینترنت صرف می‌کنند، می‌توانست نام کشورمان را در بخش‌های بالایی جدول قرار دهد.

کاربران اینترنت در کشور فیلیپین، ۱۰ ساعت و ۲ دقیقه از زمان روزانه‌شان را صرف دنیای اینترنت می‌کنند و برزیل با ۹ ساعت و ۲۰ دقیقه در رتبه‌ی دول جدول جای می‌گیرد. در مقایسه متوجه می‌شویم که در جایی مثل ژاپن، مردم تنها ۳ ساعت و ۴۵ دقیقه از زمان روزنه‌شان را پای اینترنت می‌گذارند. در فرانسه نیز این رقم به ۴ ساعت و ۳۸ دقیقه می‌رسد.

آمار بالا به‌خوبی، ذات اعتیادآور اینترنت را به‌رخ می‌کشد. این آمار شاید در نگاه اول چندان تکان‌دهنده نباشد، اما اگر روی آن فکر کنید، متوجه می‌شوید بدتر از آن است که فکرش را بکنید. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۸ بین نوجوانان چینی نشان داد که شیوع اعتیاد به اینترنت در بین آن‌ها، حدودا ۲۶.۵ درصد است.