مروری بر تکنولوژی شبکه های محلی و تعریف سوئیچینگ
مروری بر تکنولوژی شبکه های محلی
دپارتمان آموزش کامپیوتر – کیش تک؛
انواع تکنولوژی های شبکه
شبکه اترنت (Ethernet)
شبکه اترنت یک تکنولوژی شبکه محلی توسعه یافته است. این تکنولوژی توسط آقای باب متکالف و دکتر باگز در سال ۱۹۷۰ اختراع شد. در سال ۱۹۸۰ به عنوان استاندارد IEEE 802.3 معرفی شد. شبکه اترنت رسانه انتقال را به اشتراک میگذارد. استفاده از رسانه به اشتراک گذاشته شده احتمال بالایی برای برخورد داده ها دارد. اترنت از پروتکل CSMA / CD برای تشخیص برخورد استفاده می کند. CSMA / CD پروتکل دسترسی چندگانه با تشخیص برخورد است. در صورت بروز برخورد در شبکه اترنت، تمام میزبانها متوقف شده و مدت زمانی تصادفی صبر می کنند و سپس دوباره داده ها را انتقال میدهند. نقطه اتصال شبکه اترنت، کارت شبکه مجهز به آدرس فیزیکی ۴۸ بیتی است و کمک میکند تا دستگاه ها در شبکه اترنت بتوانند دستگاه های دیگر را شناسایی کرده و ارتباط برقرار کنند. اترنت سنتی از رسانه های BASE-T ۱۰ استفاده میکرد. عدد ۱۰ سرعت ۱۰ مگابیت در ثانیه را نشان میدهد، BASE مخفف باند و T مخفف کابل Twisted pair زوج به هم تابیده است.
شبکه اترنت سریع (fast Ethernet)
با توجه به رشد سریع فناوری های نوظهور نرم افزاری و سخت افزاری، اترنت گسترش یافت و اترنت سریع شکل گرفت. این شبکه ها روی پروتکل UTP ، فیبر نوری و بی سیم اجرا میشود و می تواند سرعتی برابر ۱۰۰ مگابیت در ثانیه را فراهم کند. این استاندارد به عنوان ۱۰۰ BASE-T و 803.2 IEEE با استفاده از کابل 5-cat نامگذاری شد. این شبکه از پروتکل CSMA/CD برای به اشتراک گذاری رسانه های سیمی در میان میزبان های اترنت و از روش CSMA/CA (اجتناب از برخورد) برای شبکه محلی اترنت بی سیم استفاده می کند. اترنت سریع بر روی فیبر نوری تحت استاندارد پایه BASE-FX ۱۰۰ تعریف شده که سرعت تا ۱۰۰ مگابیت در ثانیه بر روی فیبر را فراهم میکند.
گیگا اترنت (Gig Ethernet)
گیگا اترنت سرعتی معادل ۱۰۰۰ مگابیت در ثانیه را فراهم می کند. استاندارد IEEE 802.3 AB گیگا اترنت را روی پروتکلUTP با استفاده از کابل های 5-cat و cat-5e و 6-cat تعریف کرده است. استاندارد IEEE 802.3ah گیگا اترنت را روی فیبر نوری تعریف می کند.
جهت ثبت نام در دوره های کامپیوتر ما اینجا کلیک کنید.
سوئیچینگ و مسیریابی در شبکه های محلی
تعریف سوئیچینگ
فرآیندهای Routing یا مسیریابی و سوئیچینگ Switching اساس و پایه کاری یک ارتباط شبکه را تشکیل میدهند. هر کدام از این فرآیندها در لایه های مختلفی از شبکه انجام میشوند و به عنوان یک کارشناس شبکه میبایست تفاوت آنها را به خوبی بدانید. فرآیند سوئیچینگ یا Switching در لایه دوم از مدل OSI انجام میشود. سوئیچینگ به معنی رد و بدل کردن بستههای داده بین تجهیزات یک شبکه محلی یا Local است. هنگامی که صحبت از شبکه محلی می شود یعنی اطلاعات قرار نیست از شبکه شما خارج شود و فقط در شبکه محلی یا LAN باقی میماند.
سوئیچ شبکه با استفاده از آدرس سخت افزاری کارت شبکه یا همان MAC Address میداند که باید Packet یا بهتر بگوییم فریمها را به سمت کدام مقصد ارسال کند. یک سوئیچ برای خود دارای یک جدول مک آدرس یا MAC Address Table است. تمام آدرسهای مک که به پورتهای سوئیچ متصل شدهاند، در این جدول ذخیره میشوند.