میگو و خواص باورنکردنی آن
میگو و خواص باورنکردنی آن
پردیس فناوری کیش_طرح ملی مشاوره متخصصین صنعت و مدیریت_دپارتمان آموزش:
میگو Shrimpگونهای از سخت پوستان آبزی است و یک منبع مصرف مواد غذایی برای موجودات دریایی و انسان میباشد.
میگو ها مقاومت بالایی در برابر مواد سمی در مناطق آلوده بوده و میگو به صورت گستردهای به عنوان ماده غذایی استفاده می شود.
مثل سایر خوراکهای دریایی میگو سرشار از کلسیم، ید، و پروتئین بوده و دارای ۱۲۲ تا ۲۵۱ میلی گرم کلسترول بوده که مصرف میگو به دلیل اثر بر روی سیستم گردش خون انسان سالم ارزیابی شده است.
میگو دارای مقدار قابل توجهی املاح ضروری به ویژه آهن و فسفر داشته که برای کودکان در حال رشد و زنان باردار بسیار مفید است.
همچنین دارای منابع عالی ویتامین B۱۲، ویتامین D، سلنیوم، پروتئین با کیفیت بالا، چربی های غیر اشباع و آهن و نیاسین می باشد.
سلنیوم در نوسازی و ترمیم بخش های تخریب شده DNA اهمیت داشته و سرطان را به طور چشمگیری کاهش می دهد.
خواص میگو
نیاسین نقش های بسیار متفاوتی در متابولیسم داشته که در کمبود آن سبب ضعف عضلانی، بی اشتهایی می شود و کمبود شدید آن منجر به پلاگر همراه با خشکی پوست و همچنین اسهال و البته مشکلات روحی روانی می گردد.
همچنین با مصرف ۱۲۰ گرم میگو، ۴/۷۰ درصد نیاز روزانه ویتامین B۱۲ و ۸/۱۰ درصد نیاز روزانه ویتامین B۶ تامین شده و از طرفی در هر ۱۱۰ گرم میگو ۲۰۰ میلی گرم کلسترول است اما نسبت LDL (کلسترول بد) به HDL (کلسترول خوب) با مصرف میگو کاهش پیدا کرده است.
یکی از مشکلات ماهی ها متیل جیوه بوده که در آنها و به ویژه پوست شان ذخیره و جیوه حاصل از آلودگی هوا، توسط باران وارد رودخانه و دریا شده و ماهی ها به واسطه خوردن جلبک ها و پلانکتون ها این ماده را دریافت کرده و می تواند منجر به بروز آسیب های عصبی به خصوص در کودکان گردد.
پژوهش های اخیر از فواید تغذیه ای مصرف ماهی در زنان باردار حکایت داشته و آن را بسیار پراهمیت تر از مساله میزان جیوه موجود در این ماهی ها دانسته و قبل از این FDA در سال ۲۰۰۴ در اطلاعیه ای اعلام کرده بود که زنان باردار و شیرده در طول هفته بیش از ۱۲ بار از غذاهای دریایی حاوی جیوه پایین مثل میگو و ماهی تن استفاده نمایند.
از مصرف ماهی های با محتوای جیوه بالا مانند شمشیرماهی و کوسه ماهی پرهیز نمایند ولی حالا مصرف ماهی را بیشتر توصیه نموده است و مساله جیوه را کم اهمیت تر دانسته و پوست کندن ماهی از محتوای جیوه کلی موجود در ماهی می کاهد.
برای کاهش وزن افراد چاق، پایین آوردن کلسترول و جلوگیری از انواع سرطان، اغلب رژیم های کم چرب موثر واقع شده است.
وجود امگا ۳ فراوان در میگو سبب شده که عادت به مصرف هفتگی آن از بروز آلزایمر و اختلال حواس در دوران سالمندی جلوگیری نمایید با خوردن هفتهای ۲ الی ۳ بار میگو، این مقدار اسید چرب به بدن خواهد رسید.
میگو از منابع اسیدهای چربی از خانواده امگا ۳ بوده که دریافت آن به کنترل فشارخون کمک شایانی میکند. البته این ماده غذایی در هنگام تهیه با حداقل روغن و نمک بایدطبخ گردد، که در این صورت به گزینهای مناسب برای کاهش سطح فشارخون تبدیل خواهد شد.
کسانی که به دلایل مختلف گوشت قرمز را مصرف نمیکنند، بیش از دیگران در معرض ابتلا به کمخونی ناشی از فقر آهن قرار گرفته و از آنجا که با خوردن صد گرم میگو، ۱۹ درصد از نیاز به این ماده مغذی تأمین شود، بهتر است در صورت نخوردن گوشت قرمز، میگو را در برنامه غذایی روزانهشان بگنجانند و این بیماری را به راحتی درمان کنند.
برای افرادی که رژیم غذایی دارند باید بدانند که میگوی سرخ یا سوخاری شده، میزان کالری دریافتی را افزایش داده در حالی که میتوان با بخارپز کردن این منبع پروتئینی و زدن چاشنیای مانند آب لیموترش تازه به آن، وعده غذایی کمکالری داشته باشند.
میگو با داشتن مقادیر بسیار خوبی از ویتامین B12 به کاهش سطح خونی هموسیستئین که یکی از عوامل خطر مهم بیماریهای قلبی عروقی بوده، کمک شایانی به سالم زندگی کردن خواهد کرد.
نکاتی مورد خرید و نگهداری میگو
به دلیل قابلیت فسادپذیری بالای میگو، حتما آن را از فروشگاههای معتبر تهیه شود که اگر میگوی تازه را برای خرید انتخاب نمایید، سر آن را در اسرع وقت جدا کنید (زیرا اولین قسمتی بوده که در میگو فاسد میگردد).
میگوهای تازه باید بدن سفتی داشته که به پوسته آنها متصل بوده که پوسته میگوها باید بدون هرگونه لکه و خال سیاه باشد (زیرا این لکهها نشانه فساد گوشت میگو بوده).
پوسته میگوها نباید زردرنگ باشد یا حالت شن مانند داشته باشد زیرا این حالت نشانگر اضافه کردن ماده شیمیایی برای سفید کردن پوسته میگو به آن بوده و اگر میگوی منجمد خریداری میکنید، حتماً به علامت پروانه بهداشتی، تاریخ تولید و انقضاء آن توجه نمایید.
میگوی مرغوب باید بوی آب نمک ملایم (بوی آب دریا) داده و حتماً قبل از خرید، میگوها را بو کرده و در صورت داشتن بوی نامطبوع از خرید آنها خودداری کنید.
نگهداری میگو
از آنجایی که غذاهای دریایی مثل ماهی و میگو نسبت به دما بسیار حساس بوده، نکته مهم در مورد نگهداری و سرد نگهداشتن آنها بوده و بنابراین: بعد از خرید میگو یا سایر غذاهای دریایی، در اسرع وقت آنها را به یخچال برسانید.
اگر قرار است میگو از زمان خرید تا رسیدن به یخچال مدت نسبتاً طولانی در خودرو مانده، یک کلمن حاوی یخ در خودرو گذاشته تا از سرد ماندن و عدم فساد آن مطمئن شوید.
معمولاً دمای بیشتر یخچالهای خانگی کمی بالاتر از دمای ایدهآل برای نگهداری غذاهای دریایی بوده.
یک راه آسان و مطمئن برای رسیدن به دمای مناسب، بستهبندی خوب و قراردادن آنها در یک ظرف حاوی یخ و گذاشتن آن در سردترین جای یخچال میباشد.
در ضمن برای حفظ سرمای ظرف، روزانه ۱ تا ۲ بار یخ آن را عوض کرده که با این روش میگو به مدت ۱ تا ۲ روز در یخچال قابل نگهداری شود، اما در اولین فرصت باید مصرف گردد.
برای نگهداری طولانی مدت میگو، آن را به خوبی بستهبندی کنید و حداکثر تا یک ماه در سردترین جای فریزر نگهداری شود.
برای یخزدایی و خارج کردن آن از حالت انجماد، آن را در یک کاسه آب سرد یا درون یخچال قرار داده و هرگز آن را در دمای اتاق یا با مایکروویو یخزدایی نکنید، زیرا این کار سبب از دست رفتن رطوبت و مواد مغذی میگو میگردد.
مضرات مصرف میگو
از آنجایی که ماهی جزء مواد غذایی حساسیتزا (آلرژی) هستند، مصرف آنها در کسانی که سابقه ابتلا به آلرژی غذایی داشته، باید طبق نظر پزشک و متخصص تغذیه و با احتیاط مصرف شود.
میگو دارای موادی به نام پورین بوده که میتوانند در بدن به اسید اوریک تبدیل گردد.
تجمع بیش از حد پورینها و اسیداوریک نیز در بدن موجب تشدید عوارض بیماریهایی مثل سنگ کلیه میشود به همین دلیل بهتر است بیماران کلیوی مصرف میگو را محدود نمایند.
کارگاه آنلاین برندینگ و بازاریابی میگو در سبد داخلی
ثبت نام در
www.portal.kishtech.ir
ارتباط با ما:
تلفن : ۰۲۱۶۶۱۷۶۱۹۶ ۰۲۱۶۶۴۹۳۵۲۷ ۰۹۰۵۹۶۲۶۹۰۰
نشانی : بلوارکشاورز خیابان ۱۶ آذر انتشارات دانشگاه تهران پلاک ۵۴ طبقه۵ واحد ۹
شبکه های اجتماعی پردیس فناوری کیش :
سامانه آموزش مجازی رهیاران : www.rahyaranlms.ir
کانال تلگرام kishtech@
اینستاگرام kishtech.ir_ kishtech.ir