ساختمان PLC
توضیحاتی جامع و کاربردی در مورد ساختمان PLC
آشنایی اولیه با ساختمان PLC
ساختمان PLC
مقدمه
PLC به عنوان یک کنترل کننده منطقی قابل برنامه ریزی، از قسمت ها و بخش های مختلفی تشکیل شده است. که هر کدام از آنها وظيفة خاصی را بر عهده دارد. در این قسمت به بررسی این بخش ها پرداخته و مفاهیم آنها را توضیح خواهیم داد. همچنین در این بخش برخی مدل های سنسورها و عملگرها به عنوان ورودی و خروجی های یک PLC نیز تشریح می شوند.
بلاک دیاگرام PLC
در نگاه اول می توان گفت که یک PLC از سه قسمت اصلی ساخته می شود:
CPU: سی پی یو اصلی ترین قسمت یک PLC بوده و به عنوان مغز PLC محسوب می گردد. CPU وظيفه پردازش برنامه را بر عهده دارد.
کارت های ورودی: این کارت ها به عنوان مبدل سیگنال الکتریکی به دیتا (صفر و یک منطقی) بوده است. سیگنال الکتریکی را از سنسورها دریافت نموده و پس از تبدیل به دیتا، در اختیار CPU قرار میدهند.
کارت های خروجی: این کارت ها به عنوان مبدل دیتا به سیگنال الکتریکی بوده و دیتاهای دریافتی از CPU را تبدیل به سیگنال الکتریکی نموده و در اختیار مصرف کننده های متصل به PLC قرار میدهند. شکل 5.1 بخش های اصلی یک PLC را نشان میدهد.
به موارد فوق می توان بخش های دیگری از قبیل منبع تغذیه، کارتهای شبکه و غیره را نیز افزود.
همانطور که در شکل 2.5 نشان داده شده است. اطلاعات ورودی به PLC به کارتهای Input وارد شده و پس از آنکه از فرم سیگنال الکتریکی به فرم دیتا تبدیل شدند، در اختیار CPU قرار می گیرند. CPU مطابق برنامه نوشته شده، فرمان های لازم را به صورت دیتا صادر نموده و به کارت های Output ارسال می نماید. دیتای ارسالی از CPU، در کارتهای خروجی به سیگنال الکتریکی تبدیل شده و برای مصرف کننده ها از قبیل کنتاکتورهای استارترها، ولوها و غیره ارسال می گردد.
آدرس : تهران – بلوار کشاورز- خیابان 16 آذر جنب انتشارات دانشگاه تهران – پلاک 45 – طبقه 4 – واحد9
همه روزه از ساعت 9 تا 16.00 واتساپ و تلگرام : 09059626900 ایمیل : info@rahyaranlms.ir
تلفن : 66176196 (021)
ساعات اداری : شنبه – پنجشنبه : 09:00 – 16:00
وب سایت: www.kishtech.ir www.kishindustry.ir www.rahyaranlms.ir www.kishindustry.com www.portal.kishtech.ir